Quattro Stratile
Jag har tidigare lagt upp ett recept på denna tårta, men den har förändrats lite, istället för mandelmassabotten så har den förändrats till en mer krispig nötbotten.
Vad glad man blir när man blir tillfrågad att göra en tårta av sin svärmor? Har man lyckats då eller vad????
Svärföräldrarna hade bjudit hem några vänner och de åt bara LCHF-mat, då vart jag tillfrågad om jag kunde göra denna tårta....
Nötbotten
100 g mandel
50 g pecannötter
50 g smör
1 ägg
Hacka mandeln fint, antingen med kniv eller i mixer, tillsätt smör och ägg och blanda ihop till en smet.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i 200 grader till den har fått en gyllenbrun färg och har blivit lite krispig. Ta ut och låt svalna.
Chokladtryffel
60 g smör
1,6 dl grädde
200 g choklad (70%)
Smält smöret i kastrull, tillsätt grädde och låt koka upp. Tillsätt chokladen och rör om tills du har fått en jämn smet. Häll över smeten i formen med l löstagbar botten. Låt stå i kylen i ca 1 timme, eller tills den stelnat.
Pannacotta
12 g smör
3 dl grädde
vaniljpulver
25 gr vit choklad
2 gelatinblad
vatten
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt den vita choklad och rör om tills den smält. Tillsätt därefter gelatinbladen och rör om tills dessa har smält. Häll över pannacottan i formen och låt stå i kylen ca 1 timme.
Hallongelé
250 g hallon
2 gelatinblad
vatten
Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Värm hallonen i en kastrull och mosa samtidigt sönder dem.
Tillsätt gelatinbladen och rör om tills de smält med hallonen. Häll över hallonen i formen och låt stå i kylen ca 1 timme.
Ta fram tårtan en ½-timme innan servering så den hinner bli rumstemperad, den blir så mycket godare och smakar mer!
NJUUUUUUT!!!!
Vad glad man blir när man blir tillfrågad att göra en tårta av sin svärmor? Har man lyckats då eller vad????
Svärföräldrarna hade bjudit hem några vänner och de åt bara LCHF-mat, då vart jag tillfrågad om jag kunde göra denna tårta....
Nötbotten
100 g mandel
50 g pecannötter
50 g smör
1 ägg
Hacka mandeln fint, antingen med kniv eller i mixer, tillsätt smör och ägg och blanda ihop till en smet.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i 200 grader till den har fått en gyllenbrun färg och har blivit lite krispig. Ta ut och låt svalna.
Chokladtryffel
60 g smör
1,6 dl grädde
200 g choklad (70%)
Smält smöret i kastrull, tillsätt grädde och låt koka upp. Tillsätt chokladen och rör om tills du har fått en jämn smet. Häll över smeten i formen med l löstagbar botten. Låt stå i kylen i ca 1 timme, eller tills den stelnat.
Pannacotta
12 g smör
3 dl grädde
vaniljpulver
25 gr vit choklad
2 gelatinblad
vatten
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt den vita choklad och rör om tills den smält. Tillsätt därefter gelatinbladen och rör om tills dessa har smält. Häll över pannacottan i formen och låt stå i kylen ca 1 timme.
Hallongelé
250 g hallon
2 gelatinblad
vatten
Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Värm hallonen i en kastrull och mosa samtidigt sönder dem.
Tillsätt gelatinbladen och rör om tills de smält med hallonen. Häll över hallonen i formen och låt stå i kylen ca 1 timme.
Ta fram tårtan en ½-timme innan servering så den hinner bli rumstemperad, den blir så mycket godare och smakar mer!
NJUUUUUUT!!!!