Chokladbiskvier

Hittade ett intressant recept - jag har gjort några små ändringar i orginalreceptet - som jag bestämde mig för att pröva!




Ingredienser
100 g sötmandel
3 äggvitor

250 g smör
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 kapsyl flytande sötningsmedel
½ dl kakao

75 g mörk choklad (70%)

Gör såhär
Vispa äggvitorna till hårt skum och finhacka mandeln.
Vänd ner mandeln i äggvitorna och klicka ut 10-12 cirklar på plåten.
Grädda i 175 grader i ca 10-15 minuter. De ska bli ganska torra.

Rör rumstempererat smör, vaniljpulver, sötningsmedel och kakao till en jämn smet.
Bred smeten på på nötbottnarna så att de får en toppig form.
Låt stå i kylen minst en timme.

Smält chokladen och doppa biskvierna i chokladen.
Låt stå i kylen tills de stelnat.

Inspiration: veglchf.wordpress.com

Kommentarer
Postat av: Mattias

Mmm dessa va goa, ser fram emot en till kaffe i kväll!!

2009-08-11 @ 10:11:23
URL: http://trehundrakilo.blogg.se/
Postat av: Madde Kihl

Chokladbiskvier som är så gott...men jag har aldrig testat göra egna. Var det enkelt? Blev de goda?

2009-08-11 @ 11:04:16
URL: http://imadde.blogg.se/
Postat av: Carolin

Det är inte så svårt som man kan tro! Åh, de vart sååå goda, inte lika söta som vanliga biskvier, men vi gillar ju inte de söta lika mycket nu så för oss var det perfekt!

2009-08-11 @ 23:03:29
URL: http://trehundrakilo.blogg.se/
Postat av: Madde Kihl

Mm man tycker allt sött eller salt smakar så mycket när man vart utan det så länge. Jag åt rökt lax...hu va salt det var! Försöker minska på det och socker...min mage blir gladare då :) Men jag kommer inte ersätta med sötningsmedel...då tar jag hellre lite socker faktiskt... Men jag följer er blogg...är roligt att läsa om sina vänner faktiskt :)

2009-08-11 @ 23:17:14
URL: http://imadde.blogg.se/
Postat av: Carolin

Jag var också emot sötningsmedel...men man använder så pass lite de få gångerna man använder det!

2009-08-12 @ 10:42:49
URL: http://trehundrakilo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0