Kladdkaka
Ingredienser
120 gr smör
2 ägg
3 msk kakao
2 msk grädde ( i receptet stod vatten, men jag tog grädde)
75 gr mörk choklad
2 msk nötmjöl (sojamjöl)
sötningsmedel efter behag
ekologiskt vaniljpulver
Gör såhär:
Smält smöret och låt svalna, under tiden kan du smälta chokladen antingen i micron eller i vattenbad.
Blanda i kakao, grädde och nötmjöl i smöret.
Tillsätt därefter den smälta chokladen och äggen under vispning.
Smaka tillsist av med sötningsmedel och ekologiskt vaniljpulver efter behag.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt svalna några minuter innan servering.
Servera gärna med grädde och hallon!
Jag har ett annat recept om ni är sugna från en bok av Michel Montignac
Mörk Chokladkaka
400g mörk choklad (min 70%)
4tsk pulverkaffe
5-7cl konjak
8 ägg
1 apelsin
Sätt ugnen på 250 c
Bryt chokladen i bitar och lägg i kastrull, laga en halv kopp mycket starkt kaffe och häll över chokladen ner i kastrullen tillsammans med konjaken.
Ställ kastrullen i vattenbad eller på mycket svag värme låt chokladen smälta. Rör om så smeten blir jämn och krämig. Ta av kastrullen från plattan.
Knäck äggen, skilj på vitor o gulor. Lägg i varsin bunke.
Vispa vitorna till hårt skum med en nypa salt.
Häll chokladen ner i gulorna och rör väl. Häll sedan chokladsmeten i vitorna och blanda väl.
Slå smeten i botten på smord kakform eller hellre i en form klädd med smörpapper.
Sätt in i ugen och grädda i bara 8 min, så kakan blir mjuk inuti.
Skär när den svalnat...
Lyckatill jag har prövat den en gång men jag hade den i ugnen för länge =(
Annars var den god!
Kram Stina