Kladdkaka

Kladdkaka är något vi saknar...och nu har jag hittat ett recept - http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=f4fbdfe4-ba40-445e-b7be-c9b909ab295f&GroupId=949904a0-c8cf-472c-a2dc-04824102fdf3&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup - som prövas febrilt för tillfället!

Ingredienser
120 gr smör
2 ägg
3 msk kakao
2 msk grädde ( i receptet stod vatten, men jag tog grädde)
75 gr mörk choklad
2 msk nötmjöl (sojamjöl)
sötningsmedel efter behag
ekologiskt vaniljpulver

Gör såhär:
Smält smöret och låt svalna, under tiden kan du smälta chokladen antingen i micron eller i vattenbad.
Blanda i kakao, grädde och nötmjöl i smöret.
Tillsätt därefter den smälta chokladen och äggen under vispning.
Smaka tillsist av med sötningsmedel och ekologiskt vaniljpulver efter behag.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt svalna några minuter innan servering.

Servera gärna med grädde och hallon!

Kommentarer
Postat av: AnnaStina

Jag har ett annat recept om ni är sugna från en bok av Michel Montignac



Mörk Chokladkaka



400g mörk choklad (min 70%)

4tsk pulverkaffe

5-7cl konjak

8 ägg

1 apelsin



Sätt ugnen på 250 c



Bryt chokladen i bitar och lägg i kastrull, laga en halv kopp mycket starkt kaffe och häll över chokladen ner i kastrullen tillsammans med konjaken.



Ställ kastrullen i vattenbad eller på mycket svag värme låt chokladen smälta. Rör om så smeten blir jämn och krämig. Ta av kastrullen från plattan.

Knäck äggen, skilj på vitor o gulor. Lägg i varsin bunke.

Vispa vitorna till hårt skum med en nypa salt.

Häll chokladen ner i gulorna och rör väl. Häll sedan chokladsmeten i vitorna och blanda väl.

Slå smeten i botten på smord kakform eller hellre i en form klädd med smörpapper.

Sätt in i ugen och grädda i bara 8 min, så kakan blir mjuk inuti.

Skär när den svalnat...



Lyckatill jag har prövat den en gång men jag hade den i ugnen för länge =(

Annars var den god!



Kram Stina

2009-08-09 @ 22:49:39
URL: http://annastinaholmlnd.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0