Oopsies

Mattias var sugen på bröd till frukost och nötbrödet var slut och det tar lite längre tid och baka.
Så jag bestämde mig för att pröva något nytt, nämligen oopsies.

Ingredienser
2 äggulor
äggvita från 2 ägg
en nypa salt
1 dl färskost (skulle egentligen vara philadelphiaost, men jag tog ricotta)

Gör såhär:
Vispa äggvitor och salt till hårt skum.
Vispa ihop äggulor och färskost till en fluffig konsistens.
Vänd försiktigt ner äggulor i äggvitan och vänd ihop.
Klicka ut smeten till sex, små runda plättar till en lagom storlek, ungefär 10 cm i diameter.
Grädda i 150 grader i ca 30 minuter och låt svalna på galler.
Servera med valfritt pålägg eller som jag gjorde - en räkröra!

Man kan även använda denna smet till att göra bottnar i smörgåstårta, då får man göra en avlång rektangelformad form på de istället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0