Ostkrustader med champinjonstuvning
Var sugen på något nytt till lunch, då hitta jag det här i Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok!

Ostkrustad med gräddstuvad svamp
½ cm skiva gräddost per person
150-200 gram svamp
1 msk finhackad gul lök
smör till stekning
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt & peppar
saft av citron
Gör såhär
Lägg ostskivorna på en plåt med bakplåtspapper och låt smälta i ugnen tills de fått fin färg, ungefär gyllenbruna.
När de har blivit så pass svala att du kan ta i dem, forma dom över ett glas till den formen du vill ha.
Bryn svamp och lök med smör tills vätskan kokat in. Tillsätt grädden och stormkoka tills grädden nästan kokat in.
Tillsätt därefter creme fraiche och låt koka ihop tills det blir krämigt och till en stuvnings konsistens. Krydda med salt, peppar och citron.
Klicka i stuvningen i ostkrustaderna när de är torra och stela, garnera gärna med persilja!
Smaklig måltid!

Ostkrustad med gräddstuvad svamp
½ cm skiva gräddost per person
150-200 gram svamp
1 msk finhackad gul lök
smör till stekning
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt & peppar
saft av citron
Gör såhär
Lägg ostskivorna på en plåt med bakplåtspapper och låt smälta i ugnen tills de fått fin färg, ungefär gyllenbruna.
När de har blivit så pass svala att du kan ta i dem, forma dom över ett glas till den formen du vill ha.
Bryn svamp och lök med smör tills vätskan kokat in. Tillsätt grädden och stormkoka tills grädden nästan kokat in.
Tillsätt därefter creme fraiche och låt koka ihop tills det blir krämigt och till en stuvnings konsistens. Krydda med salt, peppar och citron.
Klicka i stuvningen i ostkrustaderna när de är torra och stela, garnera gärna med persilja!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Anna-Stina Holmlund
Ostkrustader! Låter ju hur smaskigt somhelst, jag behöver verkligen köpa dendär kokboken, fantasin är ju begränsad-ibland i allfall!
Stina
Postat av: Carolin
Ja det va verkligen gott! En bra förrätt, kan jag tänka mig också...man kan fylla den med lite vad man vill...typ skagenröra eller så!!!
Postat av: Anonym
vilka coola maträtter ni gör!!
Trackback