Lördagsgäster - Lammkotlett med jordärtkockspure med rödvinssås
Igår hade vi vänner på middag då bjöds det på lamm och Quattro Stratile.
Lammkotletter med jordärtskockspuré, rödvinssås och hemlagat sockerfritt äppelmos.
Kotletterna
Lammkotletterna kryddade jag med citronsaft, rosmarin, vitlök, salt och peppar.
De stektes lätt i smör i stekpanna nån minut på varje sida för och stekte dem sedan färdigt i ugnen i 150 gr.
Jordärtskockspuré
Skala och skiva jordärtskockorna och koka med grädde, salt och peppar.
Låt de koka ca 10 minuter och häll sedan av nästan all grädde och mixa därefter kockorna och lite av grädden.
Smaka av med salt och peppar.
Rödvinssås
Hacka moröten, gul lök, vitlök och purjolök.
Bryn i en kastrull tillsammans med smör och olivolja.
Häll på lite dinkelsikt och blanda om, låt bryna lite till.
Tillsätt tomatpuré och låt det brynas ytterligare några minuter.
Häll i ca 2 dl rödvin och 1 dl vatten, torkad rosmarin, lagerblad, svartpepparkorn, salt, peppar från kvarn, persilja, färsk rosmarin, buljong (jag tog touch of taste oxbuljong med rödvinssmak), dijonsenap, cayennepeppar.
Låt sjuda i ca en timme, sila av lök och kryddor, koka upp igen och tillsätt en matsked smör och ½ dl grädde.
Servera kotletter, jordärtskockspurén och rödvinssåsen tillsammans med en god sallad.
Quatro stratile
Se tidigare receptet.
http://trehundrakilo.blogg.se/2010/august/quattro-strati-4-lagers-choklad-och-hallont.html

Lammkotletter med jordärtskockspuré, rödvinssås och hemlagat sockerfritt äppelmos.
Kotletterna
Lammkotletterna kryddade jag med citronsaft, rosmarin, vitlök, salt och peppar.
De stektes lätt i smör i stekpanna nån minut på varje sida för och stekte dem sedan färdigt i ugnen i 150 gr.
Jordärtskockspuré
Skala och skiva jordärtskockorna och koka med grädde, salt och peppar.
Låt de koka ca 10 minuter och häll sedan av nästan all grädde och mixa därefter kockorna och lite av grädden.
Smaka av med salt och peppar.
Rödvinssås
Hacka moröten, gul lök, vitlök och purjolök.
Bryn i en kastrull tillsammans med smör och olivolja.
Häll på lite dinkelsikt och blanda om, låt bryna lite till.
Tillsätt tomatpuré och låt det brynas ytterligare några minuter.
Häll i ca 2 dl rödvin och 1 dl vatten, torkad rosmarin, lagerblad, svartpepparkorn, salt, peppar från kvarn, persilja, färsk rosmarin, buljong (jag tog touch of taste oxbuljong med rödvinssmak), dijonsenap, cayennepeppar.
Låt sjuda i ca en timme, sila av lök och kryddor, koka upp igen och tillsätt en matsked smör och ½ dl grädde.
Servera kotletter, jordärtskockspurén och rödvinssåsen tillsammans med en god sallad.
Quatro stratile
Se tidigare receptet.
http://trehundrakilo.blogg.se/2010/august/quattro-strati-4-lagers-choklad-och-hallont.html

Kommentarer
Trackback