Vägning vecka 11

Då vi bytt invägningsdag från måndag till fredag så kommer nu uppdateringen!!!!

Mattias -1.1

Carolin -2.3

Första gången jag (Carolin) gick ner mer än Mattias...det är vid såna här tillfällen man verkligen älskar den här kosten! För att inte tala om hur god mat man får göra!!! Alla dessa efterrätter som man får äta gör ju att man bara vill fortsätta!

Nu kör vi hårt så är vi snart nere på vårt första delmål...
När jag har gått ner 10 kg och Mattias har gått ner 20 kg ska vi fira lite...hur vi firar detta har vi ännu inte bestämt!


Vardagen har kommit...

Som ni säkert har märkt har jag (carolin) blivit lite dålig med att uppdatera bloggen...vad ska man skylla på? Jag får väl skylla på att skolan och vardagen har hunnit ikapp mig och det inte riktigt finns lika mycket tid att blogga...men tro mig så fort jag får lite extratid över ska jag lägga in några nya recept som vi provat! Tills dess får ni hålla ut och läsa det vi lägger ut!!!

Men vi fortsätter att kämpa på trots att man saknar lite av alla de kolhydraterna man åt förut...=)




//Carolin

Invägning vecka 11 - flyttad

Vi har beslutat oss för att flytta vår vägningsdag till fredagar från och med denna vecka.
Detta för att ha en positiv avslutning på veckan och få ett kvitto på att man har jobbat bra!

Men naturligtvis har vi fuskvägt oss lite över helgen och det ser bra ut vi börjar närma oss 30 tappade kilon tillsammans, då skall vi fira med något, vet bara inte vad ännu =)

//M&C

Weekend i Sundsvall

Tja!

Ja denna helg har farit förbi fort, i fredags körde vi upp en bil till Sundsvall åt en kompis till Mattias. 41mil och vi försökte hålla oss till 80kmh för att inte förbrukningen på bilen skulle skena iväg... så det tog allt som allt 6 timmar. Vi fick stanna och tanka tre gånger för att komma fram, som ni förstår är bilen inte riktigt tänkt att användas som landsvägspendlare. Det är iaf en tuff rackare som är byggd mer för hårda tag. kolla själva och bedöm vad ni tycker!



Carolin fick tyvärr en släng av någon magåkomma och låg tillsängs hela lördagen, men blev iaf så pass bra att hon kunde åka Buss tillbaka idag. magsjuka är aldrig kul, men hon vart lite gladare när hon ställde sig på vågen idag söndag... 112,3kg, vilket betyder att hon snart har gått ner 10kg!!
Själv har jag tappat lite, men det tar vi sen vid nästa invägning!

//Mattias & Carolin

Vägning inför vecka 10 (>289,3kg)

Ja då var det dags igen, att med skälvande ben kliva upp emot vågen och ställa sig på den svala glasytan med nakna fötter. siffrorna börjar rulla och tillslut så står det där... kvittot på veckan som varit, Har jag varit duktig eller är det fiasko? Ja, är du nyfiken så läs på...

Mattias
-1,5kg (174,4kg)
-2cm i midjan

Carolin
-0,7kg(114,9kg)
-0cm midja
-2cm bröstkorg

Detta innebär att vi tillsammans har gått ner totalt ca 21kg sedan vi började!!

Ett rätt bra kvitto på att det fungerar. Vi har verkligen börjat komma in i LCHF-livsstilen nu. men man får försvara sig ganska mycket eftersom många är skeptiska och tror att man skall få jättestora problem med kolesterol och liknande, men eftersom våra kroppar nu lever på fett och inte kolhydrater så använder kroppen fettet, och därför skadas man inte av kolesterolet. Men våra resultat talar ju för sig själva!!

Jag åt idag stekt bacon och Omelett på två ägg, två msk grädde och lite ost. Mycket gott och man står sig bra på maten. Till lunch blir det också hemlagat, Sambaljärpar som jag gjorde igår med blomkålsmos till. gottigottgott :)

Må så gott och vi hoppas att vi får mer tid framöver att uppdatera vår kära blogg.
Tack för att du läser och stöttar oss! Vi uppskattar verkligen alla positiva kommentarer.
//Mattias.

Vikten är konstig...

Idag råkade jag väga mig och hade gått ner 0,7kg sedan i måndags, min vikt var idag 175,9kg vilket med min längd på 203cm ger ett BMI på 42,5 vilket är bra för ajg började på 46,1 !

//Mattias

Vägning vecka 9

Ursäkta att vi inte uppdaterat denna vecka ännu, Vi skall bli bättre på det, lovar!
vägningen blev iaf enligt nedan:

Carolin:
-0,4kg

Mattias
+0,1kg

Stackars Mattias som har ökat andra veckan i rad trots att han kämpar hårt! Vi behöver verkligen lite uppmuntran nu så inte inte faller.

I söndags var vi På Japansk restaurang där vi bor, Vi njöt av den goda maten, det kändes lyxigt att äta ute nu.
Mattias testade idag den nya Low-Carb "hamburgaren" på MAX, det var klart godkänd i smaken! med bubbelvatten och Bönsallad till så är det ett trevligt alternativ för oss LCHFare!!!

Receptet till Starka chilligrytan kommer snart...


RSS 2.0