Grilltajm!!!

Söndagen spenderades på Huddinge sjukhus, för att hälsa på Mattias systerdotter och när vi väl kom därifrån så var vi sugna på att grilla!

Det här kunde vi skrapa fram ur kylen!

4 st kycklingfiléer
oregano
flingsalt med italienska kryddor
Grillolja
grillspett

skär kycklingen och krydda med oregano och flingsalt, trä den på spetten och pensla på lite god grillolja (jag tog vitlöksgrillojla). Lägg på grillen och pensla på lite grillolja allteftersom.

Paprika
Zucchini
Champinjoner
Grillolja (jag tog en med vitlökssmak)
Grillspett

Blötlägg grillspetten. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och trä på spetten. Lägg på grillen och pensla på grillolja efter tycke och smak!

2 dl kokt quinoa
bladpersilja
rödlök
gräslök
tomater
fetaost
rostade solrosfrön
pressad citron
olivolja
salt
peppar

Koka quinoan enligt anvisningar och låt svalna. Hacka grönsaker och fetaost, tillsätt solrosfröna.
Pressa över citronsaft och ringla över olivolja, krydda efter smak och tycke!

Till detta serverade vi lite bearnaisesås och creme fraiche med getostsmak, jag kan tänka mig att det kan passa med lite tzatziki om man är sugen på det också, men det var vad vi hade hemma!!!

Smaklig måltid!


Ostfrallor

Såg för ett tag sen på en blogg om ostfrallor a la lchf, har tänkt att dem måste jag prova, men det har inte blivit av! Idag gjorde jag slag i saken, nu när vi bestämt oss för att köra stenhårt med lchf, för att vi mår så bra av det!

Dessa ostfrallor provade jag därför!!!

2 ägg
2 dl pofiber
2 dl vatten
2 msk fiberhusk
Rosmarin, hackad
3/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser förutom osten och låt stå til sig i ca 15 minuter. Riv därefter osten och blanda ihop med smeten. Sätt ugnen på 200 grader, forma till 4 bullar och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Låt bröden svalna och ät med något gott pålägg!

 



Tack www.alltforforaldrar.se/56kilo för detta goda recept!



Förrätt: Gustafsröra (GI/LCHF)



Gustafsröra på Grovt bröd

Skär Gustafskorv i små bitar ca 1dl
Finhacka rödlök ca 0,5dl
Riv Parmesanost, ca 0,5dl
Blanda med 1dl fet Creme Fraiche och en liten klick dijionsenap.
Smaka av med svartpeppar och salt.

Severa på riktigt Grovt bröd(GI) eller på Oupsies(LCHF)

(inspiration från Halv Åtta hos mig - Mora)
//Mattias

Skön middag!

Helstekt rostbiff med bea, sallad och smörstekta sugarsnaps


RSS 2.0