Smulpaj med Blåbar och Hallon

Riktigt god paj från ett recept på matklubben.
Smuldegen är gjord på
2dl kokos
25gr smör
1 ägg
Vaniljpulver

Blanda ihop och lägg över hallon och blåbär i en form,
Grädda i ugnen på 200 grader tills pajen fått färg


Grillad Kyckling med ugnstekta grönsaker och gräddsås

En härlig kyckling kryddad med rosmarin!
serveras med Lök, Aubergine, Paprika och Zuccini


Vi älskar vår kycklingfile!

Trevlig Måndagsmat



Och till efterrätt gjorde Mattias lite Gino. med några små fuskbitar av vit choklad... :)


Värmande drink mitt i snöstormen...

Efter en tur till affären var vi helt genomfrusna. Det har snöat rejält och blåst riktigt ordentligt det senaste dygnet.
Vi kände att vi ville ha lite värmande innanför västen så vi gjorde varsin Irish Coffee LCHF-style..



En dubbel Espresso
3cl Grant's Whisky
Vispad grädde
Riven 81% Mörk Choklad

Fläskgryta med Tomat- och mozarellasallad




I grytan är det fläskkarre, Champinjoner, rödlök, senap, grädde, creme fraishe samt Philadelfia som redning.
Kryddningen bestog av Svartpeppar, Cayenne, soya och rödvin

Fläskkarré med fetaostsallad, Chillibearnaise och Fetaostcreme



En härlig middag!!

//Mattias

Smarrig frukost



Idag blev det En mycket god Omeletterulle med bacon, rödlök, dijon-senap och Creme fraiche till Frukost!
Såsen som är till är fetaoströran från igår!

Rödvinsbrässerat Kycklingbröst med Fetaoströra

Hej!

Tänkte dela med mig av dagens matkreation!
Carro kom hem sent från jobbet och jag slutade tidigt och Carro ville att jag skulle hitta på någon ny kryddning till kycklingen. OK, sade jag och började fundera!

Tina två Kycklingfileer och krydda dem med lite salt, Svartpeppar, Chillipulver och Rosmarin.
Bryn Fileerna i smör i  en traktörpanna på båda sidor. När båda sidorna har fin stekyta så sänk temperaturen något och lägg på locket. efter någon minut, lägg på en smörklick på varje file och häll ca 1 dl rött vin i pannan och lägg på locket. låt fileerna vara tills de är klara. akta så de inte ligger för länge, då blir de torra.

smula en bit fetaost i en skål, blanda i två-tre skedar av Creme Fraiche och blanda. röran blir rätt torr så blanda i någon sked med gräddfil så den blir lite lösare.

servera med en god blandsallad. Tyvärr var vi så hungriga så jag hann inte fotografera rätten, lägger upp bild nästa gång jag gör detta, för det vart mycket gott!

Favoritchoklad från Belgien



Tänkte tipsa om vår favoritchoklad!
Dolfin Noire 70% med bitar av 100% kakaoböna i.

Fredagsmys: Färska räkor eller Moussaka.

Hej alla bloggläsare!

Ikväll åt vi god mat tillsammans, men inte samma mat.
Carro åt Färska räkor med Avocado, Majonäs och Hemgjord Aioli. Jag gillar inte färska räkor så jag svängde ihop en smarrig Moussaka på Aubergine och Kalvfärs.



Moussaka på Kalvfärs

1 stor Aubergine
500gr Kalvfärs
1 röd lök
2tsk Tomatpure
grädde
kryddor

Äggstanning
2 ägg
Majonäs
Ost
Grädde

Sätt på ugnen på 220 grader
Stek lök och färs i smör, krydda med svartpeppar, salt, Oregano, basilika och Vitlök.
Häll i Tomatpuren och blanda ut, sedan grädde tills det blir lite tjockt, men inte rinnigt!

Skölj aubergine, skiva på längden. salta lätt och ha på svartpeppar och flingsalt låt dem ligga medan pannan blir varm. stek dem på medelvärme tills de blir lätt gyllenbruna. lägg sedan skivorna i botten på en ungsfast form.
häll över köttfärsen.

Vispa 2 ägg lätt i en bunke, blanda i majonäsen så den löser sig, ha i några skvättar grädde och 1 dryg dl ost.
blanda runt och häll sedan över köttfärsen, Jag strör lite extra ost över sedan för jag är ostoman!

Gratinera i ugnen i 7-8 minuter tills osten fått färg och äggstanningen rest sig ordentligt.

Låt svalna någon minut och servera med Zatziki!!


Amerikanska Pannkakor med Hallon och Grädde




Dessa är absolut underbara! Vi är båda Pannkaksälskare så det är något vi saknar... Vad glad man blir då man hittar ett recept som funkar! Vi har Modifierat orginalreceptet så jag lägger upp vår egen variant.

200gr Mascarpone eller Philadephiaost
Mald Vanilj eller hel vaniljstång (efter smak) ca 0,25 till 0,5tsk.
3 ägg
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl Fiberhusk
0,5dl Grädde
50gr Smält smör

Vispa osten slät med elvisp eller bakmaskin. Blanda i vanilj och ägg och Rör till en slät smet.
Blanda ner grädde och det smälta smöret, Häll i fiberhusk blandat med bakpulver. Låt sedan smeten svälla en stund.
Grädda sedan pannkakorna i smör. smeten blir kanska kladdig så vill du få perfekta runda pannkakor så använd en metallform eller pannkaksjärn för amerikanska pannkakor. Annars är det bara att klicka ut 2-3 st och trycka ut i pannan. När de börjar resa sig något, vänd pannkakan innan den bränns.
Pannkakorna sjunker ihop något när du tar av dem från pannan.

Servera med Vispad grädde och Hallon

Ett tips är att mosa hallonen och blanda ner färsk basilika. mycket gott.

Inspiration: Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF (optimal förlag)

RSS 2.0