Amerikanska Pannkakor med Hallon och Grädde

Dessa är absolut underbara! Vi är båda Pannkaksälskare så det är något vi saknar... Vad glad man blir då man hittar ett recept som funkar! Vi har Modifierat orginalreceptet så jag lägger upp vår egen variant.
200gr Mascarpone eller Philadephiaost
Mald Vanilj eller hel vaniljstång (efter smak) ca 0,25 till 0,5tsk.
3 ägg
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl Fiberhusk
0,5dl Grädde
50gr Smält smör
Vispa osten slät med elvisp eller bakmaskin. Blanda i vanilj och ägg och Rör till en slät smet.
Blanda ner grädde och det smälta smöret, Häll i fiberhusk blandat med bakpulver. Låt sedan smeten svälla en stund.
Grädda sedan pannkakorna i smör. smeten blir kanska kladdig så vill du få perfekta runda pannkakor så använd en metallform eller pannkaksjärn för amerikanska pannkakor. Annars är det bara att klicka ut 2-3 st och trycka ut i pannan. När de börjar resa sig något, vänd pannkakan innan den bränns.
Pannkakorna sjunker ihop något när du tar av dem från pannan.
Servera med Vispad grädde och Hallon
Ett tips är att mosa hallonen och blanda ner färsk basilika. mycket gott.
Inspiration: Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF (optimal förlag)
Kommentarer
Trackback