Baconlindad kyklingfile med apelsinsås

Vi har provat ännu ett ett recept från "allt om lchf".

1 kg kycklingfileer
200 g getost
1 kruka färsk timjan
140 g bacon
Saften från 2 apelsiner
2 msk soja
Salt
Peppar
2 dl creme fraiche
8 champinjoner
Smör

Banka ut kycklingfileerna.
Tärna getosten och lägg ett par tärningar på kycklingfileerna.
Lägg på timjan och linda med en baconskiva per kycklingfilé och lägg i en ugnssäker form.
Blanda soja, salt och peppar och häften av apelsinjuicen och häll över kycklingen.
Stek i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Smörstek champinjonerna under tiden.
När kycklingen är färdig, sila skyn och värm upp, tillsätt 2 dl creme fraiche och resten av apelsinjuicen.
Smaka av med salt och peppar.

Inspiration: annika dahlquist i "allt om lchf".


Underbar paj med broccoli, ädelost, bacon och oliver

Idag har vi kört igång igen med ren lchf. Äntligen!! Först ut var en paj från expressens lchf-bilaga i helgen.

 

6-7 dl mandelmjöl
2dl riven parmesan
2 ägg
40 g kallt smör i bitar
300 g broccolibuketter
140 g knaperstekt bacon
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
ca 10 oliver
50-100g ädelost beroende på styrka på osten.

Sätt ugnen på 200 grader. Kör mandelmjöl, parmesan, ägg och smör snabbt i matberedare. Platta snabbt ut degen i en pajform. Grädda i 10 minuter.

Förväll broccolibuketterna i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Knaperstek bacon. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccoli, bacon och oliverna i det förgräddade pajskalet. Smula ner ädelosten. häll över äggstanningen.

Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera med en enkel sallad på röd mangold, Mache, cocktailtomater och rödlök. ev en klick creme fraiche.

Inspiration: Näringsrik och naturlig LCHF" av Klara Desser.

RSS 2.0