Underbar paj med broccoli, ädelost, bacon och oliver
Idag har vi kört igång igen med ren lchf. Äntligen!! Först ut var en paj från expressens lchf-bilaga i helgen.
6-7 dl mandelmjöl
2dl riven parmesan
2 ägg
40 g kallt smör i bitar
300 g broccolibuketter
140 g knaperstekt bacon
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
ca 10 oliver
50-100g ädelost beroende på styrka på osten.
Sätt ugnen på 200 grader. Kör mandelmjöl, parmesan, ägg och smör snabbt i matberedare. Platta snabbt ut degen i en pajform. Grädda i 10 minuter.
Förväll broccolibuketterna i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Knaperstek bacon. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccoli, bacon och oliverna i det förgräddade pajskalet. Smula ner ädelosten. häll över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
Servera med en enkel sallad på röd mangold, Mache, cocktailtomater och rödlök. ev en klick creme fraiche.
Inspiration: Näringsrik och naturlig LCHF" av Klara Desser.
Kommentarer
Trackback