Invägning vecka 23

En något försenad uppdatering vad gäller vikten... Inte för att det har hänt så mycket!
Det känns som om vi behöver göra en ny satsning för att gå ner nästa 10 kg!!! Så lite pepp skulle vara på sin plats!!!!


Carolin
+-0

Mattias
+-0


//Carolin

Fantastiska Frukost!



Till frukost brukar jag äta Omelette, favoriten är denna:

Mozarellaomelette

3ägg
grädde
salt
peppar
Persillado
MiniMozarella

Blanda äggen, en skvätt grädde och kryddorna i en skål. Vispa i några sekunder så det blir lite fluffigt.
Värm en panna och lägg i en stor klick smör.
Stek på hög temperatur samtidigt som du "duttar" i pannan med stekspaden så alla ev bubblor spricker
efter en halv minut, sänk till halv värme och fortsätt peta lite med stekspaden utan att röra om och lägg i den delade  minimozarellan.
När den börjar bli klar, stäng av värmen och vänd ihop den, låt den sedan stå på eftervärme.

Servera med Bacon och En klick Creme Fraiche. Gärna en cafe Latte till...

Mvh
Mattias
När

Pepparbiff med kryddsmör och vinsås



skivad Rostbiff rullad i pepparkross blir en ljuvlig biff. Sedan tog Carro lite vatten och spädde ut i pannan när biffarna var avtagna. i med vin och grädde, samt lite kryddning i form av senap och cayennepeppar.

Till det hade vi Krispsallad med Rödlök.

PEPPARKAKOR!

Hur mycket jag än vill att pepparkakor ska gå för oss som kör LCHF, så är det bara att konstatera att pepparkakor är på tok för mycket kolhydrater i!
Ni som absolut inte tycker om pepparkakor eller inte kan tänka sig att göra något undantag, får helt enkelt bortse från detta!

Men ibland får man göra undantag...

Sagt och gjort, idag vart det iallafall att jag ställde mig o gjorde en pepparkaksdeg...då jag ska ta och baka pepparkakor med en liten del av min släkt imorgon!

Ingredienser
400 gr socker
300 gr smör
200 gr sirap
3 ägg
1 kg mjöl
2,5 tsk bikarbonat
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingerfära
2 tsk malda nejlikor

Gör såhär:

Dag 1

  • Koka upp socker, smör, sirap, bikarbonat, kanel, ingerfära och nejlikor.
  • Blanda detta försiktigt med ägg och mjöl.
  • Det ska bli en deg, men inte för fast.
  • Lägg degen i en plastpåse eller i plastfolie i kylen över natten.

Dag 2
  • Arbeta ihop degen.
  • Kavla ut och tryck ut diverse figurer.
  • Grädda i 200 grader tills de fått en en gyllenbrun färg.


Inspiration:

http://www.matklubben.se/recept/julens_godaste_pepparkakor_48502.html

Invägning vecka 22

Hej hopp!
Det har blivit lite konstigt med veckorna i bloggen.
På den senaste vägningen, som skedde i fredags, var vi inne på vecka 22!

Mattias
-0,5
(168,5 kg)

Carolin

+-0
(109,3 kg)




//Carolin

CHOKLADTRYFFEL

Nu står choklad högt på listan...
Får väl lov och kalla den här dagen för bakdag...har suttit och skrivit lite på C-uppsatsen, men då måste man ta en paus emellanåt...så i frysen hade jag bottnarna färdiga till chokladbiskvier, då vart det att jag gjorde färdigt några chokladbiskvier som vi åt till efterrätt tillsammans med mosade, varma hallon!

Har länge gått och sucktat efter chokladtryffel, så idag har jag även tagit mig tid till att göra det!

Ingredienser
50 g grädde
50 g créme fraiché
150 g finhackad choklad
50 g smör
50 g kakao

Gör såhär:
Koka upp grädde och creme fraiché.
Ta av kastrullen från plattan.
Finhacka choklad och häll detta i kastrullen.
Rör tills chokladen smälter, om inte chokladen smälter ordentligt går det att sätta kastrullen på plattan med svag värme.
Tillsätt smöret i smeten och rör tills det har smält.
Häll smeten i en skål och ställ i kylen tills det har stelnat till.
Forma till olivstora kulor och rulla i kakao.


//Carolin

Vägning vecka 20

Hej hopp!
Då har det gått en vecka till och därmed är det dags för invägning.
Vi har haft en period där det inte händer så mycket men nu börjar det hända lite saker igen!

Carolin
-0,6 kg
-3 cm i midjan

Mattias
+-0 kg


//Carolin

RSS 2.0