CHOKLADTRYFFEL

Nu står choklad högt på listan...
Får väl lov och kalla den här dagen för bakdag...har suttit och skrivit lite på C-uppsatsen, men då måste man ta en paus emellanåt...så i frysen hade jag bottnarna färdiga till chokladbiskvier, då vart det att jag gjorde färdigt några chokladbiskvier som vi åt till efterrätt tillsammans med mosade, varma hallon!

Har länge gått och sucktat efter chokladtryffel, så idag har jag även tagit mig tid till att göra det!

Ingredienser
50 g grädde
50 g créme fraiché
150 g finhackad choklad
50 g smör
50 g kakao

Gör såhär:
Koka upp grädde och creme fraiché.
Ta av kastrullen från plattan.
Finhacka choklad och häll detta i kastrullen.
Rör tills chokladen smälter, om inte chokladen smälter ordentligt går det att sätta kastrullen på plattan med svag värme.
Tillsätt smöret i smeten och rör tills det har smält.
Häll smeten i en skål och ställ i kylen tills det har stelnat till.
Forma till olivstora kulor och rulla i kakao.


//Carolin

Kommentarer
Postat av: Anna

gud så gått det låter

2010-02-01 @ 13:37:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0