Kyckling med fetaost, citron och färska örter!

Igår var det dags att pröva ett nytt recept, som jag såg på www.alltommat.se

Ingredienser
1 hel kyckling
½ kruka fäsk timjan
½ kruka färsk persilja (egentligen bladpersilja, men jag tog vanlig persilja)
2 msk olivolja
1 dl vatten
100 gr fetaost
2-4 skivor parmaskinka eller liknande
1 hel vitlök
salt
peppar
bomullsgarn

Gör såhär:
Skär bort det synliga fettet under bröstskinnet på kycklingen.

Skölj och torka av kyckling, salt och peppra inuti och ovanpå.

Tvätta citronen och dela i åtta klyftor. Fyll kycklingen med 2 klyftor, citron, hälften av timjan och persilja.
Skiva fetaosten i stavar och stoppa innanför skinnet på bröstet av kycklingen, lägg över skinnet och lägg skivor av parmaskinka ovanpå.

Bind samman benen med bomullsgarn, dra snöret diagonalt över bröstet och fäst runt vingen, fortsätt över till andra vingen och därefter snett över bröstet och fäst vid benet. Lägg kycklingen i en ugnsfast form något större än kycklingen.

Pressa resten av klyftorna över kycklingen och lägg de i formen. Lägg resterande av timjan och persilja runt kycklingen. Placera de resterade vitlöksklyftorna runt kycklingen med skal på.

Avsluta med att ringla över olivolja och vatten.

Låt kycklingen stekas i ugnen i ca 60-70 minuter i 200 grader.

Ta ut kycklingen och lägg den på en skärbräda. Plocka ur citronklyftorna och kryddorna.
Mixa de mosade vitlöksklyftorna tillsammans med skyn, tillsätt grädde och creme fraiche och låt koka upp.

Serveras med fördel med en god sallad!

Inspiration:
www.alltommat.se/recept/citrusdoftande-kyckling-med-fetaost-och-parmaskinka-5707/

Invägning vecka 28

Hejsan, hoppsan!
Nu har det gått ytterligare en vecka och detta innebär att det är dags för en invägning!

Mattias
-1,0 kg
(168,9)

Carolin
+0,4 kg
(108,4)




//Carolin

Invägning vecka 27

Nu har det gått mer än en vecka, men jag tänkte att jag skulle visa hur det har gått för oss under den här veckan!
Vi är inne i en period när vi fuskar lite grann, men det verkar funka ändå för vi går ner i vikt!

Carolin
-1,0 kg

Mattias
+-0 kg



Nu kör vi hårt, för till sommaren så ska vi iaf ha gått ner 10 kg till!!!!


//Carolin

Invägning vecka 26

Hej hopp!
Det har varit lite dålig uppdatering när det gäller invägningen...

Så här kommer en liten uppdatering...

Vecka 24
Mattias
+- 0 kg
(171,0)

Carolin
+- 0 kg
(109,3)

Vecka 25
Mattias
+1,0
(172,0)

Carolin
+ 1,0 kg
(110,3)

Vecka 26
Mattias
-2,2 kg
(169,8)

Carolin
-1,3 kg
(109,0)

Cheesecake med Lime och Passionsfrukt

Cheesecake med lime och Passionsfrukt

Vi hade gäster idag och ville bjuda på något riktigt gott till efterrätt.
innan vi började med LCHF åt vi ofta Cheesecakes, så det fick bli en LCHF variant av
en av våra favoriter!!

2dl       Sötmandel
50 g     smör
4 st      gelatinblad
2 st      ägg
2 dl      Crème fraiche
400 g   Färskost,, t ex Philadelphia
**        Sockerersättning motsvarande ca 1 dl socker (Smaka av eftersom sötningsmedel lätt tar över)
1 krm   mald vanilj (cirka - smaka av smeten)
2 st      lime, rivet skal och saft

Garnering:
1 st     gelatinblad
**       Sockerersättning motsvarande 2 msk strösocker
4 msk  vatten (eller mer om du vill ha tredje lagret lite tjockare)
2 st      passsionsfrukter

Denna Cheesecake har tre lager.
Börja med botten:
Mal eller hacka Mandlarna fint och rosta dem i en stekpanna. Smält smöret och blanda ner Mandlarna. Tryck ut smulorna i botten på en springform, Ställ in formen i kylen.

Lager 2:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i två bunkar. Blanda äggulornamed creme fraiche, ost, sockerersättningen, vanilj och limeskal till en slät smet.
Värm limesaften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i limesaften. Låt blandningen svalna något och häll ner i en fin stråle i ostsmeten under omrörning.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. annars blir tredje lagret ojämt. Ställ in kakan i kylen minst 1 timme.

Lager3:
Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp sockerersättning och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna, annars smälter kakan. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.

Lossa kakan från sidoformen och servera som dessert.
Denna Kaka är mycket uppskattad och fungerade fantastiskt som LCHF anpassad. Inspirationen har vi fått från Allt Om Mat.

RSS 2.0