Ny design

Nytt år, ny satsning, Ny design på bloggen!
Vi har känt ett tag nu att fyra nyanser av brunt är ute så, jag har jobbat fram en ny lite piffigare design åt bloggen, jag är inte helt nöjd ännu så det kommer säkert fler förändringar...

/Mattias

Tapas

Vi båda tränar på kvällen efter jobbeet, då är det ett måste att äta något. Nu när vi kör lchf äter vi ju lite annorlunda mellanmål!
Det här åt vi en kväll när vi kom hem efter träningen!!!





Med på tallriken finns, brieost, chorizosalami, vitlökskorvar och minimozzarella med citronolivolja och svartpeppar samt färsk basilika!!!

Pesto- och Sambalburgare med Mozarella, Bacon och sallad



Blanda 500gr Köttfärs med 1tsk - 1msk Sambal och 1msk Pesto och ett ägg.
Stek på medelhögvärme så de blir precis igenomstekta men inte torra. lägg på Mozarella
Stek Bacon i ugnen på en plåt under tiden. Baconskivorna skall vara krispiga men inte stenhårda.

Blanda 1dl Creme Fraiche med Sambal och pesto efter din personliga smal. jag tog 2tsk Pesto och 1 tsk Sambal.
Servera med Mozarella på biffarna och sallad till

Kycklingfile med Fetaoströra och Sallad

En god Lunch eller middag!

Kycklingen

Skär kycklingfilen på längden krydda med Svartpeppar, salt, vitlökspulver,
lökpulver och chillikrydda. Stek den sedan på alla sidor och sedan under lock på lägre temperatur.

Fetaoströran

Mosa fetaost i en skål, blanda i Creme Fraiche och gräddfil efter smak,
krydda med Vitlök, svartpeppar och lite lite salt.

Sallad
Blanda din favoritsallad med Mozarella, skuret i små bitar,
kasta salladen med Citronolivolja, svartpeppar och flingsalt.

/Mattias

Hur har vecka 2 gått???

Vecka nr 2 med strikt lchf-mat har flytit på och inget fuskande har ägt rum!

  • Hur har det då gått med matlåda, en massa fikabröd på jobbet och framförallt träningen?

Vi har valt att göra matlådor till jobbet, för att då vet vi att vi får i oss så mycket fett vi behöver under dagen! På mitt jobb, Carolin, förekommer mycket halvfabrikat när det gäller lunchen, vilket inte är att föredra när man ska äta så ren och bra mat som möjligt!
Detta har medfört att man känner sig mätt och mår så mycket bättre!
De dagar jag, Carolin, börjar tidigt, vilket innebär att jag ska vara på jobbet kl 07.00 har jag valt att ta med mig frukost till jobbet. Det som erbjuds på jobbet är mest mackor och det äter jag ju inte!

Det jag föredrar att äta så på morgonen är:
2 dl grekisk yoghurt
1 msk grädde
hallon
valnötter
solroskärnor

Detta håller jag mig på fram till lunch och då har maten varierat, jag föredrar att äta protein, dvs kött/fisk/skaldjur och fett i form av sås eller kryddsmör!

Träning har jag också kommit iväg på!
Veckans träningspass såg ut såhär:
Onsdag: Zumba
Torsdag: Step + pilates

Vad har detta medfört i viktnedgång?

Tack vare bra mat, mycket vatten och daglig motion samt träning på gymmet så har detta medfört en viktnedgång!

Viktnedgång vecka 2:

Carolin
-1 kg (107,0 kg)


//Carolin

Chokladcheesecake

Hade glömt bort den här otroligt goda efterrätten, som jag har hämtat från en av Annika och Airams lchf-kokbok!!!
Jag vart påmind om denna när en av kollegorna på jobbet stod och tittade i boken... Så, nu tog jag tag i saken och gjorde den...

Ingredienser
150 g finmalda nötter
50 g smält smör

4 ägg
3 dl grädde
300 g mörk choklad (70%)
200 g philadelphiaost
1 msk vaniljpulver

Gör såhär

Smält smöret och hacka nötterna fint (jag tog hasselnötter och valnötter).
Tryck ut blandningen i en springform, där botten är täckt med bakplåtspapper.
Grädda i 225 grader tills nötbotten har fått en gyllenbrun färg.

Smält choklad i micro eller över vattenbad.
Vispa äggvita styvt.
Vispa därefter grädden så att den blir lite "hård" (dock inte till smör).
Blanda ihop äggulorna, vaniljpulvret och philadelphiaosten.
Blanda sedan hälften av grädden med den avsvalnade chokladen.
Tillsätt sedan resten av grädden och vänd försiktigt med hjälp av en slickepott.
Tillsätt philadelphiablandningen och rör om försiktigt.
Till sist vänds äggvitan ner.
Häll över blandningen i springformen och låt stå i frysen någon timme och innan servering kan du ställa in den i kylen. (Man kan också ställa den i kylen, men då bör den stå minst 12 timmar).
Lägg upp den på fat tillsammans med hallon!!!

Valnötsbröd

Har äntligen tagit itu med att baka ett godkänt lchf-bröd....detta är en variant på nötbrödet som jag tidigare gjort!

 

4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt

 

1 matsked brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ner till en jämn smet:250 g kesella 10%
6 ägg

Mixa linfrö, fiberhusk, bakpulver och salt till en mjölliknande konsistens.
Blanda i nötter och brödkryddor.

Blanda ihop väl med ägg och kesella.

Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.

Inspiration:
http://56kilo.se/2011/01/12/valnotsbrod-lchf/

Nystart

Nu var det ett bra tag sedan vi uppdaterade här på bloggen, men nu kör vi på igen med strikt lchf-mat för det mår vi ju så bra av!
Nya kokböcker har inhandlats, "Lchf för tjejer", den kan jag verkligen rekomendera till er tjejer som har det lite svårt med ägg och bacon men också till er andra! Den förklarar lchf-kost på ett bra sätt och det finns många goda recept i den!!!

Jag, Carolin, har lyckats övertyga några kollegor på jobbet att köra lchf, så nu är vi flera som kan stötta varandra, vilket gör det så mycket lättare när vi ska äta "mellanmål utan mackor". Nu är det även noll tollerans till allt som innehåller socker och en mängd kolhydrater!

Detta har gett stort resultat för oss båda att köra strikt och det motiverar en att fortsätta. Vi har även kommit igång med träningen och vi tränar båda två minst 2 ggr i veckan och det ska vi fortsätta med!

Mattias
-5,4 kg

Carolin
-1,0 kg

Nu är det bara att kämpa vidare för neråt ska vi! Vi kommer så småningom ladda in lite bilder på lite mat vi har gjort!

//Carolin


RSS 2.0