Valnötsbröd
Har äntligen tagit itu med att baka ett godkänt lchf-bröd....detta är en variant på nötbrödet som jag tidigare gjort!
4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt
1 matsked brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g)
Rör ner till en jämn smet:250 g kesella 10%
6 ägg
Mixa linfrö, fiberhusk, bakpulver och salt till en mjölliknande konsistens.
Blanda i nötter och brödkryddor.
Blanda ihop väl med ägg och kesella.
Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.
Inspiration:
http://56kilo.se/2011/01/12/valnotsbrod-lchf/
Inspiration:
http://56kilo.se/2011/01/12/valnotsbrod-lchf/
Kommentarer
Trackback