Valnötsbröd

Har äntligen tagit itu med att baka ett godkänt lchf-bröd....detta är en variant på nötbrödet som jag tidigare gjort!

 

4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt

 

1 matsked brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ner till en jämn smet:250 g kesella 10%
6 ägg

Mixa linfrö, fiberhusk, bakpulver och salt till en mjölliknande konsistens.
Blanda i nötter och brödkryddor.

Blanda ihop väl med ägg och kesella.

Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.

Inspiration:
http://56kilo.se/2011/01/12/valnotsbrod-lchf/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0