Choklad- och kokoskaka med hallon

Botten:
2 dl kokosflingor
½ dl råsocker
1 msk agavesirap
1 msk kakao
1 msk smält smör
1 msk dinkelsikt
4 ägg

Chokladtäcket:
225 g choklad (minst 70%)
100 g smaksatt choklad (hallon, blåbär...)
2,5 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk smält smör

Servera till:
Färska hallon eller annan bär/frukt

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till botten, var noga med att bara röra ihop ingredienserna.
Lägg smeten i en form med löstagbar botten och grädda i 200 gr i ca 20 minuter.
Låt botten svalna.
Hacka chokladen grovt och lägg i en skål.
Koka upp grädden tillsammans med honungen.
Häll den varma grädden över chokladen och rör om försiktigt till chokladen har smält.
Tillsätt därefter det smälta smöret.
Låt kakan stå i kyl minst 4 timmar.
Servera kakan med varma hallon.

Inspiration: Allt om mat.


RSS 2.0