Hallon- och chokladpannacotta

Idag var jag sugen på pannacotta och lite inne på att testa något nytt!
Pannacotta är alltid gott, mörk choklad och hallon passar ju bra, sagt och gjort....

Ingredienser

5 dl grädde
25 gr smör
100 gr mörk choklad
150 gr hallon
vaniljpulver
3 gelatinblad

Gör såhär

Lägg gelatinbladen i blöt.
Smält smöret och häll på grädden, låt koka upp och låt småputtra i ca 5 minuter.
Bryt ner chokladen i hälften av grädden och rör tills chokladen har smält.
Lägg i hälften av gelatinbladen och rör tills de har smält.
Värm hallonen och rör ner dem i den andra halvan av grädden.
Lägg i gelatinbladen och låt smälta.
Häll upp chokladsmeten i några tjusiga glas och ställ in i kylen.
När chokladsmeten har stelnat kan du hälla på hallonsmeten och låta stå tills allt har stelnat.

Avnjut tillsammans med en god kopp kaffe!

Nya Tag!!! Invägning Vecka 6 2010

Eftersom det blir så förvirrat att räkna veckorna sedan vi började så tar vi det från början nu 2010.
vi har ju båda lyckets mycket bra med denna kostomställning och trots att vi har tagit det lugnt i två månader så har vi hållt oss på istortsett samma vikt som i december.  Vad sade invägningen denna vecka då?

Vi bestämde oss att köra ordentligt nu igen, i minst två veckor, sedan skall vi flytta och blir det ju lite si och så med kosthållningen... hursomhelst:

Carolin: -1kg
Mattias -1kg (168,5 - dvs samma vikt som lägsta noteringen i dec - woho)

Nu ser vi fram emot en skön helg med mycket packning och planering för flytten!

//Mattias och carolin

RSS 2.0