Basilikamarinerade Jordgubbar!

Nu börjar det gå bra att få tag på smaskiga svenska jordgubbar till hyffsat pris.
Vad är då godare än att njuta av dem med lite basilikasås?


Favvo i repris: Pannacotta!

Denna gång med två lager. ett med vanilj och ett med färska blåbär.
Följ "Standardreceptet" och mosa blåbär och blanda ner i hälften av smeten.
Kyl i två omgångar. Serveras med färska bär och en klick Kesella med vaniljpulver.


Omelettrulle med bacon, valnötter och Castello Ädelost.

Omelette:

3-4 ägg
3-4 msk grädde
oregano, basilika, svartpeppar, örtsalt, vitlök m.m.

Vispa ihop och stek på båda sidor. låt den svalna en aning.

Mögeloströra:
100gr bacon
lite ädelost
1dl Creme Fraiche
Valnötter

Stek bacon i små bitar och låt svalna en aning. Blanda ädelosten med ca 1dl Creme Fraiche, svartpeppar och salt. när baconbitarna svalnat blanda ner hälften ca.

Lägg omeletten på ett bakplåtspapper och klicka ut mögeloströran på. strö över resten av baconbitarna och lite valnötter. Rulla ihop omeletten och servera i lagomt stora bitar.

Räcker till 2-3 portioner beroende på hur hungrig man är...

//Mattias

 


RSS 2.0