Cheesecake med Lime och Passionsfrukt

Cheesecake med lime och Passionsfrukt

Vi hade gäster idag och ville bjuda på något riktigt gott till efterrätt.
innan vi började med LCHF åt vi ofta Cheesecakes, så det fick bli en LCHF variant av
en av våra favoriter!!

2dl       Sötmandel
50 g     smör
4 st      gelatinblad
2 st      ägg
2 dl      Crème fraiche
400 g   Färskost,, t ex Philadelphia
**        Sockerersättning motsvarande ca 1 dl socker (Smaka av eftersom sötningsmedel lätt tar över)
1 krm   mald vanilj (cirka - smaka av smeten)
2 st      lime, rivet skal och saft

Garnering:
1 st     gelatinblad
**       Sockerersättning motsvarande 2 msk strösocker
4 msk  vatten (eller mer om du vill ha tredje lagret lite tjockare)
2 st      passsionsfrukter

Denna Cheesecake har tre lager.
Börja med botten:
Mal eller hacka Mandlarna fint och rosta dem i en stekpanna. Smält smöret och blanda ner Mandlarna. Tryck ut smulorna i botten på en springform, Ställ in formen i kylen.

Lager 2:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i två bunkar. Blanda äggulornamed creme fraiche, ost, sockerersättningen, vanilj och limeskal till en slät smet.
Värm limesaften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i limesaften. Låt blandningen svalna något och häll ner i en fin stråle i ostsmeten under omrörning.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. annars blir tredje lagret ojämt. Ställ in kakan i kylen minst 1 timme.

Lager3:
Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp sockerersättning och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna, annars smälter kakan. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.

Lossa kakan från sidoformen och servera som dessert.
Denna Kaka är mycket uppskattad och fungerade fantastiskt som LCHF anpassad. Inspirationen har vi fått från Allt Om Mat.

Kommentarer
Postat av: Jeanikee

Precis vad jag är ute efter... ska nog prövas till helgen...

2012-04-09 @ 15:51:51
URL: http://www.jeanikee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0