Baconlindad kyklingfile med apelsinsås
Vi har provat ännu ett ett recept från "allt om lchf".
1 kg kycklingfileer
200 g getost
1 kruka färsk timjan
140 g bacon
Saften från 2 apelsiner
2 msk soja
Salt
Peppar
2 dl creme fraiche
8 champinjoner
Smör
Banka ut kycklingfileerna.
Tärna getosten och lägg ett par tärningar på kycklingfileerna.
Lägg på timjan och linda med en baconskiva per kycklingfilé och lägg i en ugnssäker form.
Blanda soja, salt och peppar och häften av apelsinjuicen och häll över kycklingen.
Stek i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Smörstek champinjonerna under tiden.
När kycklingen är färdig, sila skyn och värm upp, tillsätt 2 dl creme fraiche och resten av apelsinjuicen.
Smaka av med salt och peppar.
Inspiration: annika dahlquist i "allt om lchf".
Kommentarer
Trackback