Quattro Strati Sottile, 4-lagers choklad- och hallontårta

Ytterligare en trehundrakilo specialare!
Quattro Strati Sottile, en 4-lagers chokladtårta!

Inte för att skryta, men jag och min man är verkligen att team när det gäller matlagning!
Häromdagen föreslår Mattias att jag ska göra en variant på den otroligt goda tryffelkakan jag har gjort flera gånger... "Kan du inte göra ett mandellager, ett tryffellager, ett pannacottalager och sen något med hallon???"
Jo, det blir nog gott, säger jag och bestämmer mig för att pröva detta recept!!!

100-150 gr sötmandel
2-3msk kallt vatten
3-4 stänk sötningsmedel

Gör såhär:
Skålla och skala mandeln och lägg i matberedaren, kör tills mandeln hackad.
Tillsätt vatten och sötningsmedel och kör lite till.
Tryck ut i en springform, lägg plastfolie på smeten och tryck ut med kavel.

Tryffelbotten
200 gr mörk choklad (gärna 85%)
1,6 dl grädde
50 gr smör

Gör såhär:
Smält smöret.
Häll på grädden och koka upp.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Häll över gräddblandningen och rör tills chokladen har smält och du får en jämn och len smet.
Häll över tryffeln på mandelbotten och låt stå i kylen minst 1,5 timme innan du häller på nästa lager.

Pannacottalager
3 dl grädde
12 gr smör
25 gr vit choklad
Vaniljpulver
2 gelatinblad
Vatten

Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i vatten.
Smält smöret.
Häll på grädden och låt koka upp, koka sedan på svag värme i ca 5 minuter.
Tillsätt gelatinbladen en i taget och rör om ordentligt.
Tillsätt sedan den vita chokladen och rör tills den har smält.
Häll över smeten i springformen och ställ i kylen, låt stå ca 2 timmar eller tills den har stelnat ordentligt.

Hallongele
5 dl hallon
2 gelatinblad
Lite vatten

Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Värm hallonen i kastrull.
Mixa hallonen i blender eller med stavmixer.
Koka upp lite av hallonen i kastrull.
Tillsätt gelatinbladen och rör om ordentligt.
Tillsätt resten av hallonen och rör om.
Häll över smeten i springformen och låt stå ytterligare några timmar i kylen.

Jag lovar, det blir din nya favoritefterätt!!


Kommentarer
Postat av: Ing-Britt

Ni är ju riktiga proffs.

2010-08-09 @ 16:11:40
Postat av: Carolin

Nja, det vet jag inte. Men vi gillar att laga och komponera ihop nya maträtter och framförallt efterrätter! Men den här tårtan vart sååååå god, om jag får säg det själv!!!

2010-08-09 @ 19:08:45
URL: http://trehundrakilo.blogg.se/
Postat av: Ing-Britt

Det får du, för den ser verkligen god ut. Den ska jag överraska Bertil med :)

2010-08-10 @ 17:14:22
Postat av: Eveline

Ui, det se så gott ut! <3

2013-03-08 @ 08:23:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0