Citronglass
2 portioner
Saften och fruktköttet från 2 citroner
2 äggulor
1-2 msk florsocker eller annan sockerersättning
½ tsk vaniljpulver
1½ dl grädde
Gör såhär:
Skär av en tunn bit från undersidan av citronen, så att den kan stå plant.
Skär även av så att du får ett lock, gröp därefter ur citronen.
Sila fruktkött och saft.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljpulver fluffigt, tillsätt därefter saft och fruktkött efter smak.
Vispa grädden hårt och häl över i citronblandningen och blanda ihop.
Sätt in i frysen 1 timme och sätt in citronerna i kylen under tiden.
Ta ut glassmassan ur frysen och fyll citronerna med glassmassan och låt stå i frysen i ytterligare 3 timmar.
Låter mums! Tycker hemmagjord glass är mkt godare än vanlig :)
det lät mumsigt! har gjort egen glass med grädde, ägg, vanilj och hasselnötter, men jag hade inget sötning alls. nu har jag sukrin och tänkte pröva med det!
har förresten provat baka ur bakboken, chokladkakan och chokladsnitten. det blev rätt gott, problemet var dock att jag nog hade lite hög temp på ugnen så de blev lite brända, men det är ju inte receptets fel ;)
jo, och så här jag gjort dessa bröd
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=449
tom min man som är brödslukare tyckte dessa var goda och gick över på dem, gissa om brödförbrukningen gick ner. "det räcker ju med en skiva istället för 4" men jag upplevde dem inte som mastiga men nog räcker det med mindre bröd allt!
fortsatt lycketill! vi kanske ses till sommaren på sammankomsten =)
Låter smaskigt... men det var länge sen vi såg några siffror på hur det går för er =)
Ja det va riktigt gott det här, man behöver nog inte låta den stå i frysen så pass länge, men det avgör man själv, smaken är som baken...DELAD!
Anna-Stina: Jag testade o göra "brödet" du länkade till, riktigt gott för att vara ett bröd utan mjöl!
Har ni sammankomst samtidigt som oss?