Kycklingfilé gratinerad i sambalsås

Prövade denna kyckling för något år sen och nu prövar vi den igen:)

2 kycklingfiléer
1-2 msk sambal
2,5 dl crème fraîche
1,5 dl grädde
Svartpeppar
Flingsalt

2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Flingsalt
Svartpeppar
1/2-1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap

Färska eller soltorkade tomater
Färsk basilika

Tina kycklingen om den är fryst. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda ihop grädde, crème fraîche och sambal (eventuellt någon svartpeppar). Häll såsen över kycklingen och se till att kycklingen täcks av såsen, om inte så går det att ösa lite sås några gånger. Gratinera i ugn i 175 gr i 45-60 minuter, beroende på om kycklingen är fryst eller hur tjocka kycklingfiléerna är.

Under tiden mixar/river du morötter, rödlök och vitlök.
Blanda ihop crème fraîche, dijonsenap och salt och peppar och blanda med grönsakerna.

När kycklingen är färdig lägger du upp den tillsammans med morotssalladen, tomater och färsk basilika på en fin tallrik.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0