Pesto och fetaostgratinerad lax med blandsallad och en crème fraîche-pesto
Läste om ett recept med lax, pesto och fetaost - det kan ju inte bli annat än gott:)
500 gr laxsida med skinnet kvar
150 g fetaost
1 liten burk pesto
Nymalen svartpeppar
Olivolja
En god blandsallad
Crème Fraîche-pesto
2,5 dl crème fraîche
1/2 dl pesto
Mixa fetaost och nästan hela burken med pesto till en krämig röra. Droppa lite olivolja på laxen och dra några drag med svartpepparkvarnen.
Bred ut röran på laxen och ugnsgratinera i 175 grader i ca 20 minuter beroende på hur tjock laxen är.
Under tiden blandar du ihop en god sallad, jag tycker om att köpa en påse med blandade salladssorter, blanda i lite färska örter om du har det, lite tomater, paprika och rödlök. Strö över lite olivolja, svartpeppar och flingsalt.
Blanda crème fraîche och pesto, lite svartpeppar, flingsalt och varför inte lite parmesan om du tycker om det.
Lägg upp på en fin tallrik - det blir så mycket godare om det ser fint ut;)